donderdag 8 september 2011

Nog even rust en dan ...

Een nieuwe dag, een nieuwe blog !

Het is ondertussen al een dag of 4 geleden eer ik nog wat van me liet horen over onze avonturen en indrukken over Kenia. Tijd voor wat nieuws dus !

Het start met zondag. Een laatste dag alvorens de ‘Parentsday’ en de school echt begon. We waren dus van plan het nog eens rustig aan te doen. Als eerste ding op het programma stond een bezoekje aan Kebene (aka Kenia – België – Nederland aka het weeshuis aka onze buren). We kregen een rondleiding van Jelle, een vrijwilliger van daar. Dit weeshuis lijkt op een mini-dorpje: ze voorzien zelf van alles. Zo hebben ze zelf geiten en kippen lopen, hebben ze een eigen groententuin, een buitenkeuken, slaapplaatsen voor de 32 kindjes,… Een weeshuis met alles erop en eraan zodus. De kindjes die hier terecht (kunnen) komen zijn ondanks alles toch met hun gat in de boter gevallen heb ik de indruk. Gelukkig dat er zo’n initiatieven bestaan dus!     
Elke avond horen we ze ook bidden en zingen. Echt lief! Onze lieve buren hebben ons dan ook al uitgenodigd om het hele gebeuren een mee te maken en mee te doen! Zo’n dingen slaan we zeker niet af!

De rest van de dag zijn we via het strand – waarbij we steeds aangesproken werden door enkele beach boys die hun armbanden en kettingen trachten te verkopen.  Had ik bij elk van hen al iets gekocht, ik overtrof nu reeds al mijn verzameling van thuis!- Maar goed, na een vriendelijke babbel en al even vriendelijke ‘no thanks’ lieten ze ons toch rustig verder wandelen, waarbij we ons uiteindelijke doel ‘Forty Thieves’ bereikten.  Elke zondagmiddag komt er een groepje optreden en dit wouden we toch al een keertje meemaken tijdens onze eerste week hier. Een coctailke en een pizza gingen er dan ook vlotjes in!    
’s Avonds nog eens samengezeten met Hilde, James en Fatuma en afscheid genomen. Hilde vertrek naar huis, na een weekje ons rondgeleid en opgevangen te hebben !

Maandag was het ‘Parentsday’. Alle ouders van de kinderen op school waren uitgenodigd om een aantal zaken te bespreken en vragen te stellen aan de leerkrachten (als ik het goed begrepen het althans). Rond 9u werden wij op school verwacht om een eerste kennismaking met de leerkrachten te hebben en een voorstelling van onszelf naar hen toe. Daarna nog wat geholpen met klaslokalen lesklaar te maken. Toen we niet meer wisten wat doen –alle andere leerkrachten zaten al in de refter omdat de ouders al toegekomen waren voor de officiële uitleg- besloten we eventjes uit te rusten. De leerkracht van het 6e leerjaar (Mr Sunglasses) kwam ons zeggen dat we ook mochten meeluisteren… Nieuwsgierig als we waren volgden we hem het lokaal. Helemaal vooraan kregen we een plaatsje toegewezen!  Hoewel alles in Swahili verliep was het in het begin nog vrij leuk. Ze mengen hun taal met wat Engelse woorden waardoor je plots iets hebt van ‘ha, dat versta ik dan weer wel’. Toch kon ik de context nog niet helemaal niet vatten. Misschien lukt het ons na 3 maand beter…  Toch, had ik het na een uurtje wel gezien, en zeker gehoord. Gelukkig mochten we van Mr James naar huis gaan… Het verdere verloop hielden mochten we dan ook voor bekeken houden.

De rest van de middag verliep dan ook nog rustig. Kwestie van volledig voorbereid te kunnen beginnen aan een dagje observatie van de dag erna !  


1 opmerking:

  1. Karibuni Kenya.....laat alles op je afkomen....niet oordelen of veroordelen in het begin....je ogen en oren de kost geven ...Toon respect voor de Kenianen en zo zal je hun respect ook verdienen. Hou je goed...veel praten met je huisgenoten hé...

    BeantwoordenVerwijderen